Ga naar inhoud

Google lanceert Titan-beveiligingssleutel in Verenigde Staten


Aanbevolen berichten

Google heeft de eigen Titan-beveiligingssleutel voor eindgebruikers in de Verenigde Staten beschikbaar gemaakt. De sleutel fungeert als een tweede factor tijdens het inloggen en biedt volgens de internetgigant de beste bescherming tegen phishing. Nadat het wachtwoord is ingevoerd wordt de aanwezigheid van de sleutel gecontroleerd. Daarnaast werkt de beveiligingssleutel alleen op de website waarvoor de geregistreerd is.

Beveiligingssleutels maken gebruik van een protocol dat op standaard public key-cryprografie is gebaseerd. Een gebruiker die zijn beveiligingssleutel voor een website wil gebruiken moet dit eerst instellen. Tijdens het instellen registreert de gebruiker een publieke sleutel. Bij het inloggen vraagt de website vervolgens om een cryptografische handtekening die bewijst dat de gebruiker de eigenaar is van de privésleutel die bij de publieke sleutel hoort.

Google stelt dat de Titan-beveiligingssleutel zo ontworpen is dat die tijdens de gehele levenscyclus, zowel tijdens de productie als het gebruik, tegen aanvallen is beschermd. De firmware die de cryptografische operaties uitvoert wordt tijdens de productie in een beveiligde hardwarechip verwerkt. Deze chip is zo ontwikkeld dat die fysieke aanvallen moet weerstaan waarbij wordt geprobeerd om de firmware en de geheime sleutels te achterhalen. Deze beveiligde chips worden vervolgens geleverd aan de productielijn die de fysieke beveiligingssleutel maakt.

De Titan-beveiligingssleutel werkt vanzelfsprekend met Google-accounts, maar is ook voor andere websites te gebruiken zoals Facebook, Twitter, GitHub en Dropbox. Vorige maand waren de beveiligingssleutels al beschikbaar voor Google Cloud-klanten en nu zijn die ook voor eindgebruikers in de Verenigde Staten verkrijgbaar. De Titan Security Key Bundle bestaat uit een usb-beveiligingssleutel en een bluetooth-beveiligingssleutel, alsmede een usb-c naar usb-a -adapter en een usb-c naar usb-a-verbindingskabel. De kosten bedragen in totaal 50 dollar. Google zegt dat de Titan-beveiligingssleutel binnenkort ook in andere gebieden te koop zal zijn.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.