Ga naar inhoud

Google lanceert nieuwe versie open source crypto-library Tink


Aanbevolen berichten

Google heeft na twee jaar een nieuwe versie van de open source crypto-library Tink gelanceerd, die onder andere wordt gebruikt om data van Google Pay en Google Assistant te beveiligen. Tink kan door softwareontwikkelaars worden gebruikt om bijvoorbeeld gegevens te versleutelen.

Het ondersteunt meerdere platformen en is gebouwd op bestaande libraries zoals BoringSSL en Java Cryptography Architecture. Google stelt dat Tink over allerlei maatregelen beschikt om kwetsbaarheden in deze libraries tegen te gaan. Het doel van de crypto-library is voornamelijk om zoveel mogelijk misbruik te voorkomen waardoor bijvoorbeeld datalekken in een applicatie kunnen ontstaan of gegevens niet veilig worden opgeslagen. Tink is al enige tijd beschikbaar op GitHub. De nu gelanceerde versie 1.2.0 is de eerste versie die cloud, Android, iOS en andere platformen ondersteunt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.