Ga naar inhoud

Mozilla stopt Windows XP-ondersteuning van Firefox


Aanbevolen berichten

Met de lancering van Firefox ESR 60 afgelopen dinsdag is Mozilla gestopt met het ondersteunen van Windows XP en Vista, wat gevolgen voor zo'n 2,5 miljoen gebruikers zal hebben. Firefox-gebruikers op beide Windows-versies zullen geen beveiligingsupdates meer voor de browser ontvangen.

Het 17 jaar oude Windows XP ontvangt zelf al sinds 2014 geen updates meer van Microsoft. Volgens Mozillas Chris Hutten-Czapski heeft de maatregel naar schatting gevolgen voor 2 procent van alle Firefox-gebruikers. Dat zou nog altijd om zo'n 2,5 miljoen mensen gaan. De ondersteuning van Windows XP kostte de nodige middelen van de browserontwikkelaar, die niet voor andere zaken konden worden ingezet. Eerder stopte Google al de ondersteuning van Chrome op Windows XP en Vista. Van de grote browsers ondersteunt alleen Opera nog beide Windows-versies. Hutten-Czapski adviseert gebruikers om naar een wel ondersteund besturingssysteem te upgraden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.