Ga naar inhoud

Windows 7 krijgt betaalde beveiligingsupdates tot januari 2023


Aanbevolen berichten

Op 14 januari 2020 stopt Microsoft de ondersteuning van Windows 7 en zal het besturingssysteem geen beveiligingsupdates meer ontvangen. Organisaties die niet in staat zijn om voor deze datum op een nog wel ondersteund besturingssysteem over te stappen kunnen een verlengd onderhoudscontract afsluiten.

Microsoft zal Windows 7 namelijk tot januari 2023 van betaalde beveiligingsupdates blijven voorzien. De zogeheten Windows 7 Extended Security Updates (ESU) worden per apparaat aangeboden en zullen elk jaar in prijs toenemen. De Extended Security Updates zijn beschikbaar voor Windows 7 Professional- en Windows 7 Enterprise-klanten in Volume Licensing. Verder zal Office 365 ProPlus op apparaten met actieve Windows 7 Extended Security Updates tot januari 2023 worden ondersteund. Klanten die de betaalde updates aanschaffen kunnen zo van de kantoorsoftware gebruik blijven maken.

Volgens StatCouter heeft Windows 7 onder Windows-gebruikers wereldwijd nog een marktaandeel van bijna 39 procent, terwijl Net Applications het op 42 procent houdt. In Nederland draait Windows 7 nog op een kwart van de Windows-computers. Ook met Windows XP bood Microsoft een verlengd onderhoudscontract aan. Zo werd in 2014 bekend dat de Rijksoverheid hiervoor 4,7 miljoen euro had betaald. De Amerikaanse marine zag zich genoodzaakt om een onderhoudscontract van 9,1 miljoen dollar af te sluiten omdat er niet op tijd naar een ondersteund besturingssysteem kon worden overgestapt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.