Ga naar inhoud

Windows 10 Preview onderbreekt installatie Chrome en Firefox


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een nieuwe testversie van Windows 10 uitgebracht die de installatie van Google Chrome en Mozilla Firefox blijkt te onderbreken. Zodra gebruikers deze browsers willen installeren verschijnt er een scherm dat de installatie onderbreekt en stelt dat Microsoft Edge al is geïnstalleerd.

Volgens Microsoft is Edge de "veiligere, snellere browser voor Windows 10". Gebruikers hebben vervolgens de optie om Edge te openen of door te gaan met de installatie van de andere browser. Daarnaast hebben gebruikers de optie om dergelijke toekomstige waarschuwingen via het instellingenmenu uit te schakelen. Het scherm is ontdekt in een Preview van Windows 10 versie 1809, zo meldt de website Ghacks. Het is nog onduidelijk of de maatregel wordt doorgevoerd in de Windows 10 October 2018 Update die voor volgende maand gepland staat.

Microsoft Edge heeft op de desktop volgens StatCounter een marktaandeel van 4,2 procent, nagenoeg hetzelfde percentage waar onderzoeksbureau Net Applications op uitkomt. In Nederland zou 8 procent van de desktopgebruikers met Edge browsen. Microsoft stelt dat Edge de "veiligere browser" voor Windows 10 is. Vorig jaar oktober verscheen er een testrapport waaruit bleek dat Microsofts browser meer phishing en malware blokkeert dan Chrome en Firefox. Een maand eerder liet een ander rapport echter weten dat Chrome veiliger is dan Edge.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.