Ga naar inhoud

Microsoft maakt draaien Ubuntu-vm op Windows 10 eenvoudiger


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft het eenvoudiger gemaakt voor eigenaren van Windows 10 om een virtual machine met Ubuntu te draaien, zo laat de softwaregigant vandaag weten. De Windows 10 Fall Creators Update die eerder dit jaar verscheen voegde een nieuwe feature toe om snel Virtual machines aan te maken. Nu heeft Microsoft besloten om een vm-image van Ubuntu aan de feature toe te voegen.

Hiervoor heeft Microsoft met Ubuntu samengewerkt. Via Hyper-V Quick Create zou het aanmaken van een virtual machine en het installeren van het besturingssysteem in enkele minuten gereed moeten zijn. Om van de feature gebruik te kunnen maken moet wel eerst Hyper-V worden ingeschakeld. Hyper-V is de virtualisatiesoftware van Microsoft voor het aanmaken van virtual machines. Volgens Ubuntu blijkt uit onderzoek dat veel mensen het besturingssysteem als virtual machine gebruiken en door het standaard aanbieden van een Ubuntu-image wordt dit eenvoudiger gemaakt.

Naast het draaien van Ubuntu in een virtual machine kan ook het Windows Subsystem for Linux (WSL) worden gebruikt. WSL is een Windows 10-feature waarmee het mogelijk is om Linux-commandlinetools direct binnen Windows 10 uit te voeren. Hierdoor is het ook mogelijk om Linux-distributies zoals Kali Linux te draaien, een Linux-distributie die zeer populair onder security professionals is en eerder dit jaar in de Microsoft Store verscheen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.