Ga naar inhoud

Adobe dicht ernstige beveiligingslekken in Acrobat en Reader


Aanbevolen berichten

Buiten de gebruikelijke patchcyclus om heeft Adobe gisteren updates uitgebracht die ernstige kwetsbaarheden in Acrobat en Adobe Reader verhelpen. Via de lekken had een aanvaller in het ergste geval een systeem volledig kunnen overnemen als er een kwaadaardig pdf-document werd geopend.

In totaal zijn er zeven beveiligingslekken verholpen waardoor het mogelijk was om willekeurige code uit te voeren of informatie te achterhalen. Gebruikers krijgen het advies om "snel" te updaten naar Acrobat DC of Acrobat Reader versie 2018.011.20063, Acrobat 2017 of Acrobat Reader 2017 versie 2017.011.30102, Acrobat DC Classic of Acrobat Reader Classic versie 2015.006.30452 voor Windows en macOS. Updaten kan via de automatische updatefunctie van de pdf-lezer, door de pdf-lezer handmatig naar updates te laten zoeken of de website van Adobe. Het softwarebedrijf zegt dat het niet bekend is met exploits die misbruik van de kwetsbaarheden maken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.