Ga naar inhoud

Microsoft verklaart recente problemen met Windows 7-updates


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een verklaring gegeven waarom sommige gebruikers van Windows 7 bij de recente installatie van beveiligingsupdates en de maandelijkse verzamelupdates tegen problemen aanliepen. Gebruikers konden de maandelijkse verzamelupdates van augustus en september niet installeren, alsmede de beveiligingsupdates van september. De foutmelding "error 0x8000FFFF" verscheen dan.

Het probleem wordt veroorzaakt doordat deze gebruikers een update missen die Microsoft in oktober 2016 uitbracht. Update KB 3177467 is een zogeheten "servicing stack update" voor Windows 7 Service Pack 1. Het gaat hier om updates die de betrouwbaarheid van het updateproces moeten verbeteren. De update werd dan ook als "critical" aangemerkt.

"Omdat het niet als een beveiligingsupdate was gecategoriseerd, hebben veel organisaties de update gemist en besloten alleen de standaard maandelijkse beveiligingsupdates te installeren, in plaats van de volledige service stack-update", zegt Microsofts John Wilcox. Het ontbreken van KB 3177467 zorgde ervoor dat de updates van augustus en september niet konden worden geïnstalleerd.

"We testen onze maandelijkse patches op volledig gepatchte, up-to-date systemen. Dat is waarom we dit probleem niet tijdens het testen of bij onze previewpartners hebben gezien", gaat Wilcox verder. Om herhaling te voorkomen heeft het Microsoft Windows Servicing en Delivery team alle release notes aangepast met de vermelding om de laatste servicing stack-update te installeren voordat de andere updates worden geïnstalleerd.

Daarnaast gaat Microsoft toekomstige servicing stack-updates als critical beveiligingsupdate aanmerken. Gebruikers die met foutmelding error 0x8000FFFF te maken krijgen wordt aangeraden eerst KB 3177467 te installeren en daarna de updates van augustus en september.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.