Ga naar inhoud

Mozilla lanceert dienst die voor datalekken waarschuwt


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft vandaag een dienst gelanceerd die internetgebruikers voor datalekken waarschuwt. Firefox Monitor, zoals de dienst heet, is gebaseerd op de bekende zoekmachine Have I Been Pwned. Via deze zoekmachine kunnen gebruikers in meer dan 5 miljard gestolen records zoeken of hun data ooit bij een website is gestolen.

Firefox Monitor maakt gebruik van de database van Have I Been Pwned. Zodra een door de gebruiker opgegeven e-mailadres in de database voorkomt verschijnt er een waarschuwing en een advies om het wachtwoord te wijzigen. Ook wordt aangeraden om een wachtwoordmanager zoals 1Password, LastPass of Dashlane te gebruiken. Net als Have I Been Pwned biedt ook Firefox Monitor de mogelijkheid voor gebruikers om hun e-mailadres te registreren, zodat ze waarschuwingen voor nieuwe datalekken kunnen ontvangen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.