Ga naar inhoud

Mozilla lanceert nieuwe versie privacybrowser Firefox Focus


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft een nieuwe versie van de mobiele privacybrowser Firefox Focus uitgebracht. Firefox Focus blokkeert standaard advertenties en trackers en maakt het mogelijk om met een druk op de knop alle gegevens van de browsesessie te wissen.

De nieuwe versie bevat verschillende cosmetische aanpassingen, alsmede nieuwe features en in het geval van de Android-versie zelfs een geheel nieuwe engine. Zo hebben gebruikers nu de mogelijkheid om zoeksuggesties in te schakelen. Hierbij wordt hetgeen dat de gebruiker in de adresbalk intikt naar de ingestelde zoekmachine gestuurd, die vervolgens verschillende suggesties terugstuurt. Vanwege privacyredenen staat de feature echter standaard uitgeschakeld.

De grootste aanpassing is echter in de Android-versie doorgevoerd. Deze versie beschikt nu over een geheel eigen engine en is niet meer afhankelijk van Androids WebView. De nieuwe engine heet GeckoView en is door Mozilla zelf ontwikkeld. Volgens de browserontwikkelaar zorgt GeckoView ervoor dat er allerlei nieuwe privacyfeatures aan Firefox Focus kunnen worden toegevoegd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.