Ga naar inhoud

Privacy Badger blokkeert nu ook link-tracking door Google


Aanbevolen berichten

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF heeft een nieuwe versie van de privacyplug-in Privacy Badger uitgebracht die een manier blokkeert waarop Google gebruikers volgt. Het gaat om een techniek genaamd link-tracking. Hierdoor ziet Google wanneer een gebruiker een link binnen een Google-product opent.

Als gebruikers via de zoekmachine van Google zoeken toont Google een lijst met zoekresultaten. De links van deze zoekresultaten lijken normaal en naar de betreffende website te wijzen. Wanneer gebruikers echter op een link klikken wordt er eerst een verzoek naar google.com verstuurd zodat Google weet waar de gebruiker precies vandaan komt en naar welke website hij gaat. Zo kan Google niet alleen zien waar gebruikers op zoeken, maar ook welke links ze openen. De internetgigant gebruikt hiervoor verschillende technieken om deze vorm van tracking mogelijk te maken.

Google gebruikt link-tracking niet alleen binnen de zoekmachine, maar ook bij andere producten zoals Hangouts en Google Docs waar gebruikers bijvoorbeeld privégesprekken voeren. "Zodoende kan Google zien of en wanneer je vriend, gezinslid of collega een link opent die je hen hebt gestuurd", zegt Bennett Cyphers van de burgerrechtenbeweging. De nieuwste versie van Privacy Badger blokkeert link-tracking in de zoekmachine, Hangouts en Google Docs. Eerder blokkeerde de plug-in deze trackingtechniek ook al op Facebook en Twitter.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.