Ga naar inhoud

Microsoft adviseert over softwarematige encryptie BitLockerMicrosoft adviseert over softwarematige encryptie BitLocker


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft beveiligingsadvies gepubliceerd over het gebruik van softwarematige encryptie door BitLocker, nu onderzoekers kwetsbaarheden in zelfversleutelende ssd-schijven van Samsung en Crucial hebben ontdekt. De kwetsbaarheden zorgen ervoor dat een aanvaller met fysieke toegang zonder kennis van het wachtwoord toegang tot gegevens op de ssd-schijf kan krijgen.

BitLocker is de encryptiesoftware van Microsoft die standaard met Windows 10 Pro, Enterprise en Education wordt geleverd, alsmede bij Windows 8.1 Pro en Enterprise en Windows 7 Enterprise en Ultimate. BitLocker zal standaard de hardwarematige versleuteling van de harde schijf gebruiken als het over deze functionaliteit beschikt. Beheerders die softwarematige encryptie op zelfversleutelende harde schijven willen afdwingen kunnen dit doen middels een Group Policy.

Nadat de harde schijf via hardwarematige encryptie is versleuteld moet die eerst worden ontsleuteld voordat de softwarematige encryptie kan worden toegepast. Alleen het instellen van de Group Policy is niet voldoende om bestaande data opnieuw te versleutelen, zo laat Microsoft weten. Het is niet nodig om de harde schijf na het aanpassen van de BitLocker-instellingen te formatteren of applicaties opnieuw te installeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.