Ga naar inhoud

Amerikaans Cyber Command uploadt malware naar VirusTotal


Aanbevolen berichten

Het Amerikaanse Cyber Command, een afdeling van het Pentagon die zich met cyberoperaties bezighoudt, heeft voor het eerst malware naar VirusTotal geüpload, de online virusscandienst van Google. Via VirusTotal kunnen gebruikers verdachte bestanden door de engines van zo'n 60 verschillende anti-virusprogramma's laten scannen.

Geüploade bestanden kunnen met anti-virusleveranciers en premium VirusTotal-klanten worden gedeeld. Door het uploaden van niet-geclassificeerde malware wil het Cyber Command samenwerken met de publieke sector. Het gaat specifiek om malware die het Cyber Command zelf heeft ontdekt en waarvan het delen de grootste impact heeft op het "verbeteren van de wereldwijde cybersecurity", zo laat de organisatie op de eigen website weten. De malware die het Cyber Command uploadt is via deze pagina op VirusTotal te vinden. Een aantal jaren geleden lanceerde de FBI nog een portaal voor het uploaden van malware.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.