Ga naar inhoud

ZDI looft 200.000 dollar uit voor lekken in OpenSSH en Windows SMB


Aanbevolen berichten

Het Zero Day Initiative (ZDI) van anti-virusbedrijf Trend Micro heeft 200.000 dollar uitgeloofd voor kwetsbaarheden in OpenSSH, Windows SMB en ISC Bind waardoor een aanvaller op afstand code kan uitvoeren. Het ZDI beloont onderzoekers voor het melden van kwetsbaarheden in allerlei software.

Vervolgens waarschuwt het ZDI de kwetsbare softwareleverancier zodat die een beveiligingsupdate kan ontwikkelen en gebruikt het de informatie over de kwetsbaarheid om eigen klanten te beschermen. In juli werd het Targeted Incentive Programma door het bedrijf aangekondigd. Een speciaal beloningsprogramma voor belangrijke software. In eerste instantie werden er beloningen uitgeloofd voor kwetsbaarheden in Joomla, Drupal, WordPress, NGINX, Apache-webserver en Microsoft IIS.

Sinds de lancering van het programma heeft het ZDI geen enkele inzending ontvangen die in aanmerking voor één van de hoofdprijzen kwam. Nu is het programma aangepast en hebben Joomla, Drupal en WordPress plaats gemaakt voor OpenSSH, Windows SMB en ISC Bind. Kwetsbaarheden in deze software waardoor een aanvaller op afstand code kan uitvoeren worden elk met 200.000 dollar beloond. Onderzoekers kunnen beveiligingslekken in de software tot en met de eerste maanden van 2019 inzenden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.