Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Microsoft stopt over precies één jaar de ondersteuning van Windows 7. Gebruikers zullen dan geen beveiligingsupdates meer ontvangen. Grote organisaties kunnen echter tegen betaling een apart onderhoudscontract afsluiten waarbij nieuwe kwetsbaarheden nog wel worden gepatcht.

Windows 7 werd op 22 oktober 2009 door Microsoft gelanceerd en bevatte verschillende beveiligingsverbeteringen, zoals een aangepaste User Account Control (UAC), BitLocker To Go, AppLocker en DirectAccess. Volgens marktvorser StatCounter heeft Windows 7 op de desktop nog een marktaandeel van bijna 36 procent. Net Applications houdt het op een kleine 41 procent. In Nederland draait Windows 7 nog op zo'n 19 procent van de desktops.

Microsoft heeft de afgelopen jaren veelvuldig gewaarschuwd dat de ondersteuning van Windows 7 op 14 januari 2020 zal eindigen. Dit om een herhaling van de "XPocalypse" te voorkomen. Op 8 april 2014 stopte Microsoft de support van Windows XP, maar twee jaar later had het platform nog altijd een aanzienlijk marktaandeel van zo'n 10 procent. Op dit moment draait zo'n 3 a 4 procent van de desktops op Windows XP, wat nog altijd miljoenen computers zijn die geen beveiligingsupdates ontvangen.

"Ik zie een aanzienlijk verschil in het aantal malwarebesmettingen tussen bedrijven die Windows 10 / Office 2016 draaien en bedrijven met Windows 7 en oudere versies van Office. Misschien kun je je upgradeproject starten door machines te updaten als een standaard reactie op een malware-incident? Of de beslissing nemen dat het beter voor de onderneming is om te betalen voor updates dan het betalen van ransomware", zegt Rob VandenBrink van het Internet Storm Center (ISC).

 

 

bron: security.nl

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.