Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Mozilla heeft grote zorgen over de Australische wetgeving die techbedrijven verplicht om de autoriteiten te helpen bij het verkrijgen van toegang tot versleutelde data. Dat blijkt uit een brief die de browserontwikkelaar naar een commissie van het Australische parlement heeft gestuurd (pdf).

Volgens Mozilla is de wetgeving uitermate zorgwekkend voor de veiligheid van internetgebruikers en internetinfrastructuur in Australië en daarbuiten, en stelt het geen beperkingen aan surveillance door de overheid. "Gegeven de ernstige dreiging die deze wet vormt voor de veiligheid en privacy, zijn we blij met de herziening van de wetgeving door de commissie en doen een dringend verzoek om die te verbeteren", zo laat de browserontwikkelaar weten.

In de brief schrijft Mozilla dat de wetgeving nooit goedgekeurd had mogen worden en dat de beste oplossing is om de wetgeving in zijn geheel terug te trekken, en opnieuw te beginnen met een openbare raadpleging. Mozilla erkent dat de politieke wil om dit te doen, en zo de veiligheid van alle Australiërs te beschermen, mogelijk niet bestaat. Daarom doet de browserontwikkelaar verschillende aanbevelingen om de gevaarlijkste gevolgen van de wet te beperken.

Zo moet de wet duidelijk maken dat de Australische autoriteiten zich niet kunnen richten op medewerkers van een communicatieprovider. Op dit moment zouden autoriteiten medewerkers kunnen dwingen om de veiligheid van systemen te verzwakken. Hierdoor zouden bedrijven alle in Australië gebaseerde medewerkers als potentiële insiderdreiging moeten beschouwen.

Verder pleit Mozilla voor het invoeren van maatregelen om misbruik tegen te gaan en dat alle verzoeken geen schade mogen doen aan gebruikers die niet worden verdacht. Tevens moet het beoordelingsmechanisme worden aangepast waarbij naar alle rechten en belangen wordt gekeken. Ook ziet Mozilla graag een transparantierapport over hoe vaak er een beroep op de wet is gedaan. Onlangs maakte vpn-provider VPNSecure bekend dat het Australië wegens de encryptiewetgeving ging verlaten.

 

 

bron: security.nl

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.