Ga naar inhoud

Cisco-firewalls laden door logicafout geen access control lists bij herstart


Aanbevolen berichten

Een logicafout in de firewalls van Cisco zorgen ervoor dat access control lists (ACL's) niet bij een herstart van het apparaat worden geladen. Cisco heeft updates uitgebracht om het probleem te verhelpen. ACL's bepalen het netwerkverkeer van en naar de firewall. Problemen met ACL's kunnen ervoor zorgen dat toegestaan verkeer wordt geblokkeerd en te blokkeren verkeer wordt toegestaan.

Volgens Cisco wordt het probleem veroorzaakt door een logicafout die zich voordoet tijdens het programmeren van de ACL's tijdens het opstarten. Afhankelijk van de volgorde in de opstartconfiguratie kan het bij een herstart voorkomen dat bepaalde regels van de ACL's niet worden uitgevoerd. Cisco heeft updates uitgebracht, maar waarschuwt dat het installeren van de updates er niet voor zorgt dat ontbrekende ACL's weer worden hersteld. "Handmatig herstel is noodzakelijk", aldus de netwerkfabrikant.

Verder stelt Cisco dat na de hersteloperatie er geen nieuwe objectgroepen aan bestaande ACL-regels moeten worden toegevoegd, omdat hierdoor de configuratie kan stoppen met werken. Cisco zegt niet bekend te zijn met misbruik van het probleem, dat werd ontdekt tijdens het oplossen van een probleem bij een klant. Het probleem is aanwezig in Cisco ASA 9.18 en 9.19 en Cisco FTD 7.2 en 7.3.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.