Ga naar inhoud

Mozilla gaat Firefox voorzien van 'lokale on-device AI-modellen'


Aanbevolen berichten

Mozilla gaat Firefox voorzien van 'lokale on-device AI-modellen' die voor een betere gebruikerservaring moeten zorgen, bijvoorbeeld door alt-text voor pdf-afbeeldingen te genereren. Daarbij staat de privacy van gebruikers centraal, zo claimt Mozilla, dat eerder dit jaar al aankondigde dat het AI-plannen heeft. Nu zijn er iets meer details over de invulling van deze plannen gegeven.

"Het beschermen van jouw privacy is de kern van alles wat we doen bij Firefox", zegt Jon van Mozilla. "Met Firefox heb je veel keuze, maar hoef je niet te kiezen tussen bruikbaarheid en privacy. Je data is veilig en belangrijkste, van jou." Mozilla kijkt op dit moment hoe het lokale, on-device AI-modellen aan Firefox kan toevoegen, waarbij bijvoorbeeld tekstgeneratie lokaal op het apparaat plaatsvindt.

Een feature waarmee Mozilla volgend kwartaal start is het genereren van alt-text voor afbeeldingen die aan pdf-bestanden worden toegevoegd. "De alt-text wordt dan verwerkt op jouw apparaat en lokaal opgeslagen, in plaats van in clouddiensten, wat garandeert dat dit soort verbeteringen worden gedaan met jouw privacy in achterhoofd", merkt Jon op. Mozilla maakte eerder al bekend dat het Firefox wil uitrusten met Fakespot, een AI-gebaseerde tool voor het detecteren van neprecensies.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.