Ga naar inhoud

Taiwanese overheid waarschuwt voor verborgen backdoor in D-Link-routers


Aanbevolen berichten

Verschillende routers van D-Link bevatten een 'verborgen backdoor' waarmee aanvallers op de apparaten kunnen inloggen, zo waarschuwt het Taiwanese Computer Emergency Response Team (TWCERT) Er zijn firmware-updates uitgebracht om het probleem te verhelpen.

"Bepaalde modellen wifi-routers van D-Link bevatten een niet vermelde fabriekstest-backdoor. Ongeauthenticeerde aanvallers op het lokale netwerk kunnen via een speciale url Telnet inschakelen en dan inloggen via de admin-inloggegevens die in de firmware zijn te vinden", aldus de uitleg van de Taiwanese overheidsinstantie. Volgens de beschrijving van D-Link gaat het om een path traversal-kwetsbaarheid, hoewel het ook om een fout in de beschrijving kan gaan, aangezien in hetzelfde beveiligingsbulletin een andere path traversal-kwetsbaarheid wordt beschreven.

Volgens de uitleg van D-Link kan een ongeauthenticeerde aanvaller toegang tot een specifieke url krijgen, waarmee Telnet is in te schakelen. Vervolgens kan een aanvaller inloggen met de hardcoded inloggegevens die in de router-firmware zijn te vinden. Het uit 1969 stammende Telnet laat gebruikers op afstand op machines inloggen. Het maakt geen gebruik van encryptie, wat inhoudt dat gebruikersnaam en wachtwoord onversleuteld worden verstuurd. Het gebruik ervan wordt dan ook afgeraden en staat tegenwoordig op veel apparaten uitgeschakeld.

De aanval is volgens D-Link alleen vanaf de LAN-kant mogelijk. Het probleem lijkt dan ook vooral te spelen bij wifi-netwerken waar meerdere mensen toegang toe hebben. De impact van de kwetsbaarheid (CVE-2024-6045) is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 8.8. Het beveiligingslek is aanwezig in de volgende modellen: E15, G403, G415, G416, M15, M18, M32, R03, R04, R12, R15, R18, R32 en AQUILA PRO AI Family model E30, M30 en M60. De beschikbare firmware-updates kunnen automatisch en handmatig worden geïnstalleerd.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.