Ga naar inhoud

Privacy-OS Tails bewaart random seed op usb-stick voor sterkere encryptie


Aanbevolen berichten

Er is een nieuwe versie van het op privacy gerichte besturingssysteem Tails verschenen die nu een random seed op de usb-stick opslaat om zo alle encryptie te versterken. Dat hebben de ontwikkelaars bekendgemaakt. Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is een volledig op Linux-gebaseerd besturingssysteem dat speciaal is ontwikkeld om de privacy en anonimiteit van gebruikers te beschermen.

Tails kan vanaf een usb-stick of dvd worden gestart. Het maakt gebruik van het Tor-netwerk om het ip-adres van de gebruiker af te schermen. Voor allerlei cryptografische toepassingen maakt Tails gebruik van een 'cryptographically secure pseudorandom number generator'. Het gaat dan bijvoorbeeld om HTTPS, verbinding maken met het Tor-netwerk en de persistente opslag.

Hoe willekeuriger een seed, hoe groter de entropie, wat het voorspellen van gegenereerde encryptiesleutels lastiger maakt. Tails-gebruikers hadden jaren geleden al gevraagd voor een random seed die op de usb-stick van Tails wordt opgeslagen. Die aanpassing is nu in Tails 6.4 doorgevoerd.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.