Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Een kwetsbaarheid in Windows waarvoor Microsoft vorige week een beveiligingsupdate uitbracht werd voor het uitkomen van de patch actief misbruikt, zo heeft techbedrijf alsnog bevestigd. In eerste instantie gaf Microsoft aan dat er geen misbruik van het beveiligingslek, aangeduid als CVE-2024-43461, bekend was. Securitybedrijf ZDI liet direct na het uitkomen van de update weten dat Windowsgebruikers wel via de kwetsbaarheid werden aangevallen.

"Dit beveiligingslek is gelijk aan de kwetsbaarheid die we in juli rapporteerden en werd gepatcht. Het ZDI Threat Hunting team ontdekte deze exploit in het wild en meldde het afgelopen juni aan Microsoft. Het lijkt erop dat aanvallers de vorige patch snel wisten te omzeilen. Toen we Microsoft over de kwetsbaarheid rapporteerden hebben we aangegeven dat er actief misbruik van werd gemaakt. We weten niet waarom Microsoft niet meldt dat actief misbruik plaatsvindt", aldus Dustin Childs van ZDI afgelopen dinsdag.

Volgens Microsoft gaat het om een "Windows MSHTML platform spoofing kwetsbaarheid". Via het beveiligingslek proberen aanvallers het doelwit een malafide bestand te laten openen dat op een PDF-bestand lijkt, maar in werkelijkheid een MSHTML-bestand is dat via Internet Explorer wordt uitgevoerd, ook al is de browser op het systeem uitgeschakeld, zo werd afgelopen juli al duidelijk. Het malafide bestand is in werkelijkheid malware waarmee allerlei wachtwoorden en inloggegevens worden gestolen, aldus antivirusbedrijf Trend Micro.

Microsoft heeft inmiddels het beveiligingsbulletin aangepast en laat weten dat er wel actief misbruik van de kwetsbaarheid wordt gemaakt. In de uitleg stelt het techbedrijf dat CVE-2024-43461 actief werd misbruikt voor juli als onderdeel van een aanvalsketen met betrekking tot CVE-2024-38112. De update die in juli verscheen zorgde ervoor dat de aanval niet meer werkt, aldus Microsoft. Om volledig beschermd te zijn moeten Windowsgebruikers zowel de update van juli als die van afgelopen dinsdag installeren.

 

bron: https://www.security.nl

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.