Ga naar inhoud

Rufus 4.6 in aantocht om Windows 11 24H2 op een ongeschikte pc te installeren.


Calvus

Aanbevolen berichten

Rufus

 

rufuslogo128.png?itok=J0H4yFwS

11 oktober 2024
Rufus 4.5 (de tool om opstartbare usb sticks te maken) werkt voorlopig niet om de nieuwste Windows 11 24H2 te installeren op een ongeschikte pc of een in-place upgrade te doen (waarbij je je gegevens en apps uit de vorige Windows 11 versie kunt behouden). Rufus 4.6 bèta kan dat echter al wel. Daarin is code toegevoegd om de nieuwe beperkingen van Microsoft wat betreft hardware-vereisten te omzeilen.

 

Rufus 4.6 bèta is dus nog een testversie, maar voor mensen die dit willen proberen om Windows 11 24H2 op een ongeschikte pc te installeren is Rufus 4.6 bèta hier te downloaden. En anders zul je even moeten wachten op de officiële uitgave van Rufus 4.6.

 

Volgens Ed W. in Pc hulp werkt het installeren van Windows 11 24H2 op een ongeschikte pc met Rufus 4.6 beta naar behoren

 

4 december 2023
Hoe kun je makkelijk en gratis Windows 11 op een ongeschikte pc zetten? Met Rufus!

 

Van harte aanbevolen door GratisSoftware.nl

Rufus is een heel handig programmaatje om Windows, Linux of een rescue disk op een USB te zetten en te installeren of uit te voeren. Doet wat het moet doen.

 

Beschrijving: 

Rufus is een handig en snel programmaatje voor Windows om een besturingssysteem op een usb stick te zetten. Vervolgens kun je zo Windows of Linux installeren vanaf de usb stick of schijf. Of een rescue disk maken om virussen van je pc te verwijderen.

 

Rufus maakt een opstartbare (bootable) usb waarmee je vervolgens een besturingssysteem (OS) kunt installeren of gebruiken vanaf de usb stick (veel Linux-distibuties bieden zo'n 'live usb' aan). Zo kun je snel een Windows-installatie stick maken of Linux installeren. Of een Rescue Disk maken. Rufus claimt sneller te zijn dan vergelijkbare programma's.

 

image.png.f769e959c46ff3408c6b65dd36aef051.png

 

Met Rufus kun je ook Live USB's maken van Ubuntu of Debian met persistent storage. Dat betekent dat je de live usb meerdere malen kunt gebruiken en dat de wijzigingen tussen de sessies (geïnstalleerde software, opgeslagen bestanden) worden bewaard. Handig als je vanaf de live usb op verschillende plekken wilt werken.

 

Rufus formatteert usb-sticks of usb-schijven en maakt vervolgens een opstartbare usb aan met een iso- of image-bestand. Heel prettig is dat je iso's van Windows 10 en 11 kunt downloaden vanuit de interface van Rufus.

 

En een groot pluspunt: je kunt Windows 11 ook op ongeschikte pc's installeren met een door Rufus gemaakte installatie usb!

 

Let op bij installatie Windows 11 met Rufus!

Op ongeschikte pc's kan Windows 11 trager of minder goed draaien, maar bij de meeste niet al te oude computers of laptops moet dat geen probleem zijn.

Het is niet gegarandeerd dat je altijd updates zal blijven krijgen op ongeschikte pc's met Windows 11, maar tot nu toe lijkt dat los te lopen en wordt je computer gewoon elke maand bijgewerkt.

Bij jaarlijkse upgrades moet je wel weer Rufus gebruiken, want die worden niet aangeboden.

Na installatie met Rufus krijg je dus twee jaar maandelijkse updates en daarna moet je weer upgraden naar een volgende onderdelenupdate met behulp van Rufus.

 

De upgrade van Windows 10 naar Windows 11 is gratis.

Het installeren van of upgraden naar Windows 11 is voor gevorderde gebruikers. En zorg altijd voor backups!

 

Rufus is ook in het Nederlands vertaald.

 

Voor Windows
Versienummer: 4.5
Download via de producent: 

Download Rufus
(klik op de bovenste download Rufus-*.*.exe - tenzij je een ARM-versie nodig hebt)

Website producent: Rufus

 

 

Installatie: 100% schoon
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 12/10/2024 om 12:44, Calvus zei:

Rufus 4.6 bèta kan dat echter al wel. Daarin is code toegevoegd om de nieuwe beperkingen van Microsoft wat betreft hardware-vereisten te omzeilen.

Er is echter een uitzondering. Een van de nieuwe vereisten voor versie 24H2 van Windows 11 is dat de processor moet beschikken over de instructieset SSE4.2. Als je processor niet beschikt over die instructieset, dan helpt ook de nieuwste versie van Rufus niet. Je kunt versie 24H2 van Windows 11 dan niet installeren. En Pete Batard, de maker van Rufus, heeft al gezegd dat hij de eis voor de aanwezigheid van SSE4.2 niet zal gaan omzeilen in een volgende versie van Rufus.

 

Op modernere processors is SSE4.2 altijd aanwezig. Of jouw oude processor beschikt over de instructieset SSE4.2, kun je makkelijk achterhalen met het gratis programma CPU-Z, wat hier is te downloaden: https://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_2.11-en.exe

Download het, installeer het en voer het programma uit.

Op het tabblad CPU kijk je daarna achter Instructions en daar controleer je of SSE4.2 aanwezig is:

 

670cfee2d7501-2024-10-14_13_19_02-CPU-Z.

 

Is bij jouw oude processor geen SSE4.2 aanwezig, dan kun je de upgrade naar versie 24H2 van Windows 11 vergeten. Blijf dan verder werken met versie 23H2, als die al op je computer staat. Versie 23H2 wordt nog ondersteund met updates tot 11 november 2025.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.