Ga naar inhoud

van win 8 naar win 10


Baert Patric

Aanbevolen berichten

Je kunt wel een schone installatie van Windows 10 uitvoeren (en daarvoor kun je het media creation tool voor Windows 10 gebruiken), maar Windows 10 kun je niet meer activeren met de licentie van Windows 8.1. 
Je zou wel een licentie voor Windows 10 kunnen kopen, maar zoals je weet, wordt Windows 10 nog maar 1 jaar ondersteund met updates, namelijk tot en met 14 oktober 2025.

Link naar reactie
Delen op andere sites

5 uren geleden, Baert Patric zei:

Onmogelijk om nu nog win 10 op te zetten, eigenlijk zoals ik dacht.

Het is wel mogelijk om er Windows 10 op te zetten, maar dat wordt het een schone installatie, en dan heb je geen geldige licentie om Windows 10 te gebruiken. Die licentie voor Windows 10 zou je dan nog moeten aanschaffen.

 

Gebruik je deze Toshiba laptop nog dagelijks? De ondersteuning voor Windows 8.1 is gestopt op 10 januari 2023. Dat betekent dat je nog wel met deze laptop kunt blijven werken, maar dat gaten in de beveiliging niet meer worden gestopt door updates.

 

Ik weet niet of die laptop wat rapper is te maken. Je zou eerst kunnen kijken naar de apps die automatisch opstarten met Windows. Dat hoeven er niet zoveel te zijn.

Open daarvoor Taakbeheer en klik op het tabblad Opstarten.

Klik dan op het kopje Status. Daardoor worden de apps die automatisch kunnen opstarten, gerangschikt als Ingeschakeld en Uitgeschakeld. Je mag daarvan een printscreen maken en die afbeelding hier plaatsen. Dat kunnen wij meedenken over app die wel automatisch bij jou opstarten en dat eigenlijk niet hoeven te doen. Apps die automatisch opstarten met Windows zorgen er immers voor dat het opstarten van Windows trager wordt. Je kunt natuurlijk niet alle apps uitschakelen. Zo moet je virusscanner echt wel automatisch opstarten met Windows.

 

5 uren geleden, Baert Patric zei:

werkgeheugen 4 GB

Dat was in de tijd van Windows XP zeer veel, maar bij de huidige versies van Windows is het aan de krappe kant.

Je hebt echter een processor die werkt op een snelheid van 1.0 GHz. Dat is een lage snelheid. Het kan zijn dat de processor in jouw laptop de beperkende factor is.

 

Weet je de volledige type-aanduiding van je Toshiba laptop? Dat vind je terug op de aankoopbon/factuur, maar het staat meestal ook op de sticker onderop de laptop:

 

6710f09e221ef-toshiba_model.png

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.