Ga naar inhoud

falstring

Lid
  • Items

    3.263
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Man
  • Land
    Nederland

PC Ervaring

  • PC Ervaring
    Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. ben niet meteen expert op dit gebied, maar weet wel dat deze omschrijving te vaag is. dus stel ik maar vast wat vragen: - wat is exact de boodschap in de bios? (evt screenshot bijvoegen) - start die pc nog op in windows? - wat zijn precies de klachten ('ram hapert' is voor de glazen bol) - zijn ook de aansluitingen van de schijven in de pc losgenomen en opnieuw stevig aangedrukt?)
  2. verstandig zo'n medium aan te maken; mijn idee vanaf de eerste post was dat de stick gewoon gekopieerd zou zijn, en dus niet ingericht als start-up.
  3. graag gedaan, en succes met je 'apparaatje'!
  4. ik vrees dat de boodschap over vervanging toch op de aanwezigheid van een specifieke diskette ziet. maar het zou kunnen dat dat helpt om de drive terug aan te sluiten, een werkje van niks dus kan je allicht even proberen.
  5. ik weet nu niet meer hoe de i/o error uit te schakelen. ik zie dat het beoogde apparaatje ide (die term was me ontschoten) aankan, dus dan zit je goed om de hd daarmee op een andere pc uit te lezen, en eraf te halen wat je nodig hebt.
  6. zorg dat je weet welke aansluiting je nodig hebt om die hd te benaderen. kijk even in de kast: als je een echt brede (grijze) kabel naar de schijf ziet gaan moet het apparaatje een ata schijf kunnen koppelen. de apparaatjes die nu te koop zijn kunnen sowieso de modernere sata welk koppelen. dat die diskettedrive eruit is zal jou niet dwarszitten, tenzij je in de opstartfase iets hebt ingesteld dat een diskette moet lezen, maar dat merk je snel; genoeg. f1 is voldoende, maar als je een netwerkverbinding hebt zal de boel wel vast kunnen lopen, en moet je eerst via f2 de datum ingeven.
  7. je schrijft niet over welke keuze je moet maken.... da's jammer. ik veronderstel dat die keuze tussen f1 en f2 gaat: met f1 gaat ie door, met f2 kom je in de bios en dien je de datum juist in te voeren, (de knoopcel op het moederbord zal vast leeg zijn na al die tijd, en dan 'weet' de pc de datum niet meer. als je een nieuwe knoopcel plaatst (klusje van niks) zal je wederom de datum moeten bijstellen. de schijf kan vrijwel zeker nog worden uitgelezen op een andere pc. probleem is dat de aansluiting uit de jaren 90 (lange dubbele rij vrijstaande pinnen). tenzij je een apparaatje hebt om de ata-schijf via usb te koppelen, is dus vooralsnog het simpelst om de oude pc op te starten via de aangegeven keuze.
  8. doe ook nog maar een screenshot van tabblad info!
  9. dank voor de bemoedigende woorden! eerst maar eens op een 'simpele' pc een kloon gemaakt en toen w11 erop zonder problemen. heb voor de zekerheid op de 'gecompliceerde' pc maar de basisdisk 2 x gekloond, en toen 'op goed geluk'. et voilà: zonder enig probleem id w11 erop gekomen en alles doet het nog! merkwaardig verschil: hoewel op beide pcs alle privacyschakelaars op de stand 'privacy is van mij' stonden, was op de ene pc alles weer op de door windows gewenste stand teruggezet (al was de herstelpuntenoptie merkwaardigerwijs nog wél ingeschakeld)....
  10. gaat het wel direct met esc, f10 of f11 (f-toetsen evt met fntoets ingedrukt)?
  11. normaliter gaat het bij mij om relatief simpele pcs. heb nu echter een vraag of ik een nogal ingewikkelde pc van w10 over wil zetten naar naar w11. ingewikkelde pc: er staat nogal wat software op ( autocad en dergelijke), en deze pc loopt werkelijk als een zonnetje. volgens windows update kan w11 op dit apparaat geïnstalleerd worden. de pcs die ik inmiddels al overzette waren simpeler: dus een kale w11 install, en daarna het softwarepakketje. een upgrade naar w11 van een bestaand systeem deed ik dus nog niet... het wordt me lezend niet 100% duidelijk of de aanwezige software wel/niet/deels wordt 'meegenomen' in de upgrade. iemand daarmee ervaring: afraden of toch proberen (met systeembackup achter de hand)? en blijft het advies gelijk als een deel van de aanwezige software 32 bit is?
  12. bij zulke dingen denk ik altijd aan een defect rakende harde schijf. probeer eerst eens: zet je duim op de fysieke aan/uitknop en houd die in één ruk zo'n 20 seconden ingedrukt. helpt dat niet, dan download op https://www.hdtune.com/download.html de hdtune pro trial, installeer deze en laat de schijf testen.
  13. bij dit soort vage klachten altijd eerst: ga start, open het afsluitmenu, kies de optie opnieuw opstarten. dan veegt windows het werkgeheugen echt leeg en bouwt het het operating system weer maagdelijk op. (nb: da's dus iets anders dan uitzetten en weer aanzetten!)
  14. over kinderen gesproken: jij leert ze praten, en zij leren jou te zwijgen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.