Ga naar inhoud

Tor Project slaat alarm over aanstaande hackbevoegdheid FBI


Aanbevolen berichten

Het Tor Project heeft alarm geslagen wegens nieuw beleid dat binnenkort van kracht wordt en de FBI de bevoegdheid geeft om wereldwijd computers te hacken. Het gaat om aanpassingen aan "Rule 41", die zonder ingrijpen van het congres automatisch op 1 december van kracht worden.

De aanpassingen zorgen ervoor dat een rechter straks de FBI een bevel kan geven om elektronische media te verzamelen die zich buiten het district van de rechter bevindt of binnen het gerechtelijk district als de locatie "via technologische middelen" is verborgen. "Bijvoorbeeld als iemand Tor gebruikt", laat 'Ailanthus' van het Tor Project weten. De nieuwe regels zouden ook voor mensen gelden die van het Tor-anonimiseringsnetwerk gebruikmaken, zoals journalisten en mensenrechtenactivisten.

Volgens Ailanthus mag de FBI straks op afstand iemands telefoon of computer hacken en doorzoeken, alsmede hun data verwijderen. Ook zal de Amerikaanse opsporingsdienst computers met malware mogen infecteren. "En zal het kwetsbaarheden creëren waardoor gebruikers risico lopen", gaat de Tor Project-medewerker verder. Al deze belangrijke veranderingen worden buiten de controle van het congres om doorgevoerd.

De Amerikaanse Senator Ron Wyden heeft zich nu tegen Rule 41 uitgesproken en een voorstel gedaan om de komende aanpassingen terug te draaien. Het Tor Project roept Amerikanen dan ook op om de senator van hun staat te benaderen en te vragen of ze het "Stop Mass Hacking" wetsvoorstel van Wyden willen steunen. Eerder stuurden ook al meer dan 50 Amerikaanse techbedrijven en organisaties een brief naar het congres om de aanpassingen van Rule 41 te stoppen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.