Ga naar inhoud

Bijna 7.000 WordPress-sites gehackt in tweede kwartaal


Aanbevolen berichten

In het tweede kwartaal van dit jaar zijn er bijna 7.000 WordPress-sites gehackt, vaak omdat beheerders updates voor zowel WordPress als geïnstalleerde plug-ins niet hadden geïnstalleerd, zo meldt beveiligingsbedrijf Sucuri op basis van eigen gegevens dat het verzamelde (pdf).

In totaal registreerde het bedrijf meer dan 9.000 gehackte sites. 6869 van deze websites draaiden op WordPress. De overige gehackte websites die werden geregistreerd draaiden voornamelijk op Drupal, Magento en Joomla. Hoewel het aantal gehackte WordPress-sites groter is dan dat van de andere systemen, wat mede is te verklaren door de populariteit van het contentmanagementsysteem, slagen WordPress-beheerders er wel beter in om hun websites up-to-date te houden.

55% van de gehackte WordPress-sites had op het moment dat ze werden gehackt niet de laatste WordPress-updates geïnstalleerd. Bij Drupal (84%), Joomla (86%) en Magento (96%) was het aantal ongepatchte websites veel groter. Een andere reden dat WordPress-sites worden gehackt is via de plug-ins die beheerders installeren en niet updaten. Oude kwetsbaarheden in drie populaire plug-ins zijn bij elkaar verantwoordelijk voor 22% van de gehackte WordPress-sites. Het gaat om de RevSlider- en GravityForms-plug-ins, gevolgd door het TimThumb-script.

Voor alle drie de plug-ins is een update al meer dan een jaar beschikbaar. De patch voor TimThumb is al sinds 2011 verkrijgbaar, terwijl RevSlider sinds 2014 is gepatcht. Volgen Sucuri laat dit zien hoe lastig het is om webmasters op dit soort problemen te wijzen en ervoor te zorgen dat ze actie ondernemen. In het geval aanvallers toegang tot een website weten te krijgen installeren ze meestal een backdoor, gevolgd door kwaadaardige code die bezoekers van de website met malware probeert te infecteren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.