Ga naar inhoud

Microsoft waarschuwt voor lnk-bestanden met ransomware


Aanbevolen berichten

Microsoft waarschuwt internetgebruikers voor lnk-bestanden die op dit moment via e-mail worden verstuurd en computers met ransomware proberen te infecteren. De lnk-bestanden worden verstuurd door de bende achter de beruchte Locky-ransomware.

Deze ransomware wist zich eerder nog via wsf-bestanden te verspreiden, maar is nu op lnk-bestanden overgestapt. De e-mails in kwestie zijn door de afzender als "Zeer belangrijk" bestempeld en worden zo ook in het e-mailprogramma weergegeven. Als bijlage is er een zip-bestand toegevoegd. Dit zip-bestand bevat het lnk-bestand en doet zich voor als een factuur. Het lnk-bestand is eigenlijk een Powershell-script dat de Locky-ransomware op de computer downloadt.

De ransomware versleutelt vervolgens bestanden voor losgeld op de computer. Microsoft adviseert gebruikers om na te denken voordat ze ergens op klikken. Zo wordt aangeraden om geen e-mails van onbekende afzenders te openen. Ook moeten lnk-bestanden, wsf-bestanden en bestanden met twee punten in de extensie, zoals profile-d39a..wsf, als verdacht worden beschouwd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.