Ga naar inhoud

Toename van valse Ziggo-mails met ransomware


Aanbevolen berichten

Al een aantal maanden versturen internetcriminelen e-mails die van internetprovider Ziggo afkomstig lijken maar in werkelijkheid ransomware verspreiden en de aanvalscampagne is nog altijd in omvang aan het toenemen. Dat laat beveiligingsbedrijf Fox-IT vandaag weten.

De e-mails stellen dat er een nieuwe factuur van honderden euro's klaarstaat. De link in de e-mail wijst naar een valse Ziggo-pagina die een zip-bestand aanbiedt. Dit zip-bestand bevat zogenaamd de factuur, maar is in werkelijkheid een downloader die de TorrentLocker-ransomware op de computer installeert. Deze ransomware versleutelt vervolgens allerlei bestanden voor losgeld. Volgens Fox-IT maakt de ransomware nog steeds gebruik van het zelfde waarschuwingsscherm dat het twee jaar geleden ook al gebruikte.

Eind 2014 gingen er namelijk ook al valse e-mails rond die de TorrentLocker-ransomware probeerden te verspreiden. Destijds waren de berichten zogenaamd van PostNL afkomstig en gingen over een niet afgeleverd bericht. In augustus van dit jaar werden ook deze valse berichten weer verspreid om zo Nederlandse internetgebruikers met ransomware te infecteren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.