Ga naar inhoud

Beveiliging Windows 7 niet meer voldoende


Aanbevolen berichten

De beveiliging van Windows 7 is niet meer voldoende omdat het op een verouderd fundament is gebaseerd, zo heeft Microsoft Duitsland laten weten. Microsoft stuurde een persbericht waarin het al afscheid neemt van Windows 7, ook al ontvangt het besturingssysteem tot 2020 nog beveiligingsupdates.

Dat meldt het Duitse Heise. Volgens Microsoft is het afscheid van Windows 7, na meer dan 10 jaar op de markt te zijn geweest, een logische beslissing omdat het op verouderde beveiligingsarchitecturen is gebaseerd. "Windows 7 was de eerste stap op weg naar de cloud. Tegenwoordig kan Windows 7 niet meer aan de verhoogde beveiligingseisen voldoen", aldus de softwaregigant. Het gebruik van Windows 7 zou daarnaast voor extra kosten zorgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om productiviteitsverlies door malware-aanvallen en extra onderhoud dat moet worden uitgevoerd.

Verder zijn veel hardwarefabrikanten met het ondersteunen van Windows 7 gestopt, stelt Microsoft verder. Daardoor worden nieuwe apparaten zoals printers niet meer herkend. Zo is Windows 10 de enige versie die met de nieuwste Intel- en AMD-processoren wordt ondersteund. "Windows 7 begint langzaamaan te verouderen. Het voldoet niet meer aan de vereisten voor moderne technologie of de beveiligingseisen van it-afdelingen", zegt Markus Nitschke, hoofd van Microsoft Duitsland.

Hij adviseert bedrijven om tijdig over te stappen, om problemen zoals met Windows XP te voorkomen. Microsoft stelt verder dat door het principe van "Windows as a Service" Windows 10 altijd up-to-date en veilig is. Met de Creators Update voor Windows 10, die deze lente uitkomt, worden daarnaast allerlei nieuwe beveiligings- en beheerfuncties toegevoegd.

Volgens StatCounter heeft Windows 7 wereldwijd nog een marktaandeel van 40 procent, terwijl Net Applications het op 48 procent houdt. In Nederland draait Windows 7 nog op ruim 25 procent van de computers, aldus StatCounter.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.