Ga naar inhoud

Microsoft stopt ondersteuning originele Windows 10-versie


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft bedrijven en organisaties gewaarschuwd dat de originele Windows 10-versie die op 29 juli 2015 uitkwam binnenkort niet meer wordt ondersteund. In tegenstelling tot eindgebruikers kunnen bedrijven aangeven hoe ze Windows 10-updates willen ontvangen. Zo is er een Long Term Servicing (LTS) branch voor bedrijven met belangrijke systemen werken. In dit geval zullen er alleen beveiligingsupdates worden uitgerold, maar geen nieuwe features.

Dan is er nog de "Current branch for Business" (CBB). Door computers en apparaten hiervoor in te stellen zullen er nieuwe feature-updates worden uitgerold nadat die uitgebreid in de consumentenmarkt zijn getest en gevalideerd. Op deze manier kunnen systemen met grote zekerheid worden geüpgraded. Het gaat hier alleen om nieuwe features. Beveiligingsupdates worden nog wel steeds meteen aangeboden.

Eind november vorig jaar werd de Windows 10 Anniversary Update (versie 1607) via het CBB-kanaal aangeboden. Volgens Microsoft was deze versie klaar voor grootschalige uitrol bij organisaties. Nu heeft Microsoft de bijgewerkte media voor de Anniversary Update via verschillende kanalen, zoals Windows Update for Business, Windows Server Update Services (WSUS) en MSDN Subscriptions, beschikbaar gemaakt.

Op 26 januari zal deze media ook via het Volume Licensing Service Center (VLSC) te vinden zijn. Zodra de media voor de Anniversary Update via het VLSC beschikbaar is geldt er een overgangsperiode van 60 dagen voor de originele Windows 10-versie (1507). "Dit houdt in dat Windows 10-versie 1507 na 26 maart niet meer wordt ondersteund, aangezien alleen de twee meest recente Current Branch for Business (CBB) versies ondersteuning krijgen", aldus Microsofts Nathan Mercer.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.