Ga naar inhoud

Google en Facebook slachtoffer van grootschalige phishing-fraude


Aanbevolen berichten

Google en Facebook blijken gedurende een periode van twee jaar voor ruim 100 miljoen dollar te zijn opgelicht door een Litouwse man die zich in voordeed als hun hardwareleverancier. In 2013 gaf een 40-jarige man uit Litouwen zich uit voor de grote Taiwanese hardwarefabrikant Quanta Computer met wie de twee techgiganten regelmatig zaken deden. Hij bootste e-mailadressen, facturen en officiële stempels na, zo blijkt uit een onderzoek van Fortune.

In de twee jaar tijd wist de man meer dan 100 miljoen dollar aan betalingen te ontvangen, die hij vervolgens op bankrekeningen in Oost-Europa verstopte. De verdachte is opgepakt en zit nu vast in Litouwen. De VS heeft een uitleveringsverzoek ingediend.

Opmerkelijk aan het verhaal is dat de namen van Google en Facebook niet eerder bekend zijn gemaakt. In de verklaring van het Amerikaanse ministerie van Justitie stond alleen dat er een fraudeur in Litouwen was opgepakt die twee techbedrijven in de VS had opgelicht. Facebook en Google hebben tegenover Fortune bevestigd dat zij een van de slachtoffers waren. Het meeste geld zou inmiddels zijn achterhaald.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.