Ga naar inhoud

60 miljoen Avast-gebruikers missen SMB-patch voor Windows


Aanbevolen berichten

Ongeveer 60 miljoen gebruikers van de Avast-antivirussoftware hebben niet de beveiligingsupdate voor het SMB-lek in Windows geïnstalleerd waardoor de WannaCry-ransomware zich kan verspreiden. Dat heeft het anti-virusbedrijf in een blogposting bekendgemaakt.

Avast heeft meer dan 400 miljoen gebruikers wereldwijd. Zo'n 15 procent heeft beveiligingsupdate MS017-010 voor kwetsbaarheden in Microsoft Windows SMB Server niet geïnstalleerd. De virusscanners van Avast blokkeren de ransomware. Meer dan 100.000 Avast-gebruikers zouden via de ransomware zijn aangevallen. Hoewel Windows XP in eerste instantie kwetsbaar was door het ontbreken van een beveiligingsupdate, vonden de meeste detecties op Windows 7 plaats. Het ging om systemen die de update niet geïnstalleerd hadden. Ook Avast adviseert gebruikers dan ook om de update te installeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.